top of page
Get Together - 17 Mei 2023

Op woensdag 17 mei organiseerden wij onze tweede Get Together. Deze Get Together stond in het teken van timemanagement. De Get Together is in samenwerking met Sona Geworgjan die een professional is in timemangement en omgang met stress. We gaan aan de slag met weekschema’s en routines en we bespreken onze frustaties op basis van prestatiedruk.  

Whatsapp community 

We hebben een whatsappgroep waarin we studenten verzamelen die last of te maken hebben met prestatiedruk. We hebben een community gecreëerd op whatsapp en vanuit hier organiseren wij onze Get Togethers. Een week voor onze 2e Get Together hebben we een bericht met een opdracht in de whatsappgroep gestuurd. Hierin stuurden we een weekschema/dagroutine template en tips & tricks om deze in te vullen.  

 

Expert Sona Geworgjan 

Wij zijn zelf geen experts op het gebied van timemanagement en routine. Hiervoor zijn we opzoek gegaan naar een expert en kwamen we uit bij Sona Geworgjan. Sona geeft trainingen in timemanagement en leert je omgaan met stress. We zijn met Sona in gesprek gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ze had het zelf te druk om langs te kunnen komen maar we konden wel met haar online een afspraak inplannen. Omdat ze niet bij de Get Together kon zijn heeft ze ons alle informatie gegeven om het zelf te kunnen doen. In samenwerking hebben we het weekschema/dagroutine ontwikkeld en heeft ze uitgelegd hoe je dit het beste kunt indelen. Deze kennis hebben wij gebruikt bij onze Get Together.  

Programma  

Bij deze Get Together was er geen expert aanwezig, maar we hadden wel de kennis via een expert gekregen. Het programma van de eerste Get Together was goed en iets wat goed is moet je niet te veel veranderen. We begonnen daarom met een korte introductie over prestatiedruk en hoe een weekroutine/schema je hierbij kan helpen. Iedereen die aanwezig was had het weekschema al gebruikt en we gingen daarom in gesprek met elkaar over onze ervaringen. Hier kwam een super interessant gesprek uit over het inplannen van je dag en wat voor invloed dit kon hebben op je energie. Daarnaast deelde we met elkaar waardevolle tips. Als laatst gingen we over op de stellingen. Door de stellingen in de groep te gooien kwamen er nieuwe inzichten en gesprekken op gang. De stellingen werkten goed, omdat iedereen zo makkelijk het gesprek aanging.

Locatie  

Bij de eerste Get Together hadden we express voor een locatie buiten school gekozen. Dit werkte heel goed maar om er toch achter te komen of het op een school ook mogelijk was hebben we voor de tweede Get Together voor een school gekozen. We hadden meerdere scholen gecontacteerd en we konden terecht bij Hogeschool Rotterdam, locatie Coolhaven.  

 

We gingen niet netjes op de stoelen zitten, maar bleven lekker staan zodat je actief deel kon nemen aan het gesprek en we meer interactie uitlokten. Je kon zo ook makkelijk rondlopen en met andere in gesprek gaan. We hadden ook het tijdstip aangepast. De Get together duurde van 15:00 tot 16:00. Dit tijdstip is voor studenten beter maar in het vervolg willen we het toch meer eind van de middag of misschien zelfs in de avond proberen, omdat toch veel studenten school/werk of stage hebben.

Leisure elementen 

Voor deze Get Together wilden wij inspelen op het beleveniselement pre, during, post exposure. Voordat het event begon hebben wij één week van tevoren de benodigde tools meegegeven die zij in deze week konden testen. Zo kon de groep aan de slag met het opstellen van een eigen weekschema. Ook hebben zij de tips verwerkt in hun schema en routine. Op deze manier konden zij voor de Get Together al experimenteren. Daarbij wisten zij vooraf al wat hen te wachten stond. Hierdoor hebben wij voordat het event begon al een belevenis gecreëerd. Tijdens de Get Together konden zij de voorafgaande ervaringen en verhalen met elkaar delen. Ook gaven zij aan elkaar feedback en advies. Hierdoor hebben zij elkaar kunnen helpen met de weekschema’s en sprongen wij in, waar nodig. Na deze Get Together hebben zij de benodigde middelen om de routine door te zetten. Dit leidt in de toekomst tot meer structuur voor de studenten en leert hen beter omgang met het indelen van de dag. 

 

Ook hebben wij ingespeeld op de thematisering. Hierdoor zorgden wij voor eenheid en straalden wij structuur uit. Dit door voornamelijk de kleur paars te gebruiken. De kleur paars staat namelijk voor transformatie en vertrouwen. Dit wilden wij hen meegeven. Zo hebben wij het schema en de tips en tricks deze kleur gegeven.

 

Reflectie weekschema’s  

Deze keer kozen we voor een schoolse locatie om het verschil te testen met de huiselijke sfeer van Bar Blink. We merkten dat de huiselijke sfeer toch wel meer impact had bij de deelnemers. Vooral omdat school vaak geassocieerd wordt met leren en ontwikkeling. Daarom hadden wij de indruk dat de deelnemers zich iets minder openstelden. Doordat het op school plaatsvond, was de sfeer anders, omdat het misschien iets meer als een verplichting voelde. 

 

Daarnaast kozen wij er nu voor om de Get Together staand te doen om meer interactie uit te lokken. Dit hielp opzich wel, maar de Get Together duurde een uur en dat was dan vrij lang om te blijven staan. De volgende keer moeten we een pauze inlassen door bijvoorbeeld een energizer te doen. 

 

De Get Together vond nu plaats van 15:00 tot 16:00. Dit was een beter tijdstip dan de vorige keer, maar misschien moeten we de volgende keer nog iets meer naar het eind van de middag of ’s avonds.

Mening van de deelnemers

WhatsApp Image 2023-05-25 at 14.14.39.jpeg
1b9e4745-e83f-474a-a64e-bba1e03313d2.JPG
11121674-aaeb-4111-bd68-e30eb4bbd9fe.JPG
a396e885-ec58-4dcb-b194-c344af5fecfa.JPG
Hier kan je het weekschema/dagroutine en tips terugvinden die in de whatsappgroep zijn gestuurd. Deze zijn in samenwerking met Sona. 
4b970e99-9db1-4a77-99dc-49647cbe049b.JPG
Schermafbeelding 2023-05-19 om 09.23.15.png
5a89a9ee-31b5-4cdc-b873-39123d7e32c2.JPG
bottom of page