top of page

Fieldresearch 22-02-2023

Op woensdagochtend hebben wij een bezoek gebracht aan Hogeschool Rotterdam op locatie Museumplein om fieldresearch te doen. Vooraf hadden wij drie vragen opgesteld die wij graag aan de Hbo-studenten wilden stellen:

  • Als je in een dipje zit, wat onderneem je dan om daaruit te komen?

  • Wie kan jou daarbij helpen?

  • Wat is dan mentale gezondheid voor jou?

Over deze vragen is zorgvuldig nagedacht. Zo zijn de eerste twee vragen bedoeld om de respondent kennis te laten maken met het onderwerp mentale gezondheid. De derde vraag is wat breder en vergt wat meer tijd om te beantwoorden. De antwoorden hierop hebben de studenten zelf opgeschreven en deze zijn te zien op de onderstaande afbeelding:

WhatsApp Image 2023-02-23 at 13.17.23.jpeg

Wat hebben wij uit deze fieldresearch gehaald?

Wij hebben nu inzicht gekregen in de activiteiten die studenten ondernemen wanneer zij in een dipje zitten, De voornaamste antwoorden hierop waren:

  • Erover praten met iemand

  • Muziek luisteren

  • Sporten

  • Niets doen

  • Wandelen​

Daarnaast weten wij nu ook wat mentale gezondheid betekent voor de studenten. Kernwoorden hierin waren:

  • Balans

  • Rust

  • Energie​

Door het doen van fieldresearch hebben wij inzicht gekregen in de manier waarop studenten over mentale gezondheid denken. De antwoorden zijn nog wel wat breed, dus het wordt voor ons nu belangrijk om door middel van desk research te verdiepen in de verschillende aspecten van mentale gezondheid. Hieruit kunnen wij dan een richting kiezen en meer specifieke vragen stellen aan de studenten.

Aanwezigen interventie: Lotte Beetsma, Kimberly van Dam en Tessa Boers

Datum interventie: 22-02-2023

Geschreven door Tessa Boers op 23-03-2023

Aankomende interventies

In de eerstvolgende interventies zullen wij een hulpmiddel bieden om te praten over prestatiedruk. Dit door interventies uit te voeren waarin wij de studenten stimuleren en motiveren om te praten over het onderwerp. In deze interventies zal het praten over prestatiedruk centraal staan. De reden hiervoor is dat uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste oplossing is. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen om een stap dichterbij te komen om prestatiedruk te verminderen. 

 

Doel:  

Prestatiedruk meer bespreekbaar maken door een hulpmiddel te bieden. Hiervoor zullen wij leisure inzetten als middel om bij te dragen aan het verminderen van prestatiedruk.  

Klaagmuur - 26 april 2023
De eerste test zal in de vorm van een klaagmuur zijn. De klaagmuur zetten wij in om het onderwerp prestatiedruk aan te kaarten. Daarbij willen wij de deelnemers een flyer meegeven. Op deze flyer staat geschreven hoe zij prestatiedruk kunnen verminderen.

 

Op deze klaagmuur luiden wij de tekst '.....'. Hierdoor zorgen wij dat de studenten al in de juiste richting denken en klagen over prestatiedruk. Bij de klaagmuur zullen wij ter plaatsen zijn, zodat het gesprek op gang komt. Wij zullen doorvragen op hun antwoord en een gesprek starten.  Wij hebben voor deze interventie gekozen, omdat uit ons onderzoek is gebleken dat over prestatiedruk praten helpt om de prestatiedruk te verlagen. 

Studenten testgroep - 10 en 17 mei 2023
Voor deze test zullen wij een groep starten van derdejaarsstudenten. Hierin zullen wij streven naar 50 deelnemers. Met deze groep zullen wij een weekroutine testen waarin de studenten bij houden of een dagritme bijdraagt aan het verlagen van de prestatiedruk. Hiervoor geven wij tools mee om dit te werk te stellen. Na de uitvoering van de weekroutines zullen wij met de testgroep op twee momenten bij elkaar komen. Tijdens de bijeenkomst zullen wij met elkaar praten over de ervaringen en bevindingen over het hebben van een dagritme en hoe deze hun prestatiedruk heeft beinvloed.  


Workshop - 25 mei 2023

In samenwerking met de groep slapen zouden wij een workshop neer kunnen zetten. Deze workshop wordt gegeven door een expert. 

bottom of page